Skip links

Peter Weijmer

Mijn naam is Peter Weijmer en ik ben een psycholoog in Breda.

Ik ben geboren (in 1965) en getogen in deze prachtige stad. In mijn praktijk Mended minds help ik mensen om weer grip te krijgen op hun leven. Mijn achtergrond is ruim 20 jaar politie, waar ik veel ervaring heb opgedaan in het omgaan met mensen in moeilijke situaties.

Daarna heb ik aan de universiteit gezondheidspsychologie met alle bijvakken van arbeid- en organisatiepsychologie afgerond. Vervolgens heb ik 4 jaar gestalttherapie gevolgd en ik diverse cursussen gedaan om mijn vakkennis up-to-date te houden.

Ik ben getrouwd, heb een dochter en een trouwe Duitse herder. Mijn zoon uit mijn eerste huwelijk woont inmiddels op zichzelf. In mijn vrije tijd ben ik graag in de binnenstad van Breda, op een terrasje. Ik ben ook een motorliefhebber (samen met m’n zoon toeren door Europa) en heb een rubberbootje waarmee ik de singel van Breda rondvaar. Verder ben ik een fervent film-genieter, lees ik graag en geniet ik van een biertje of wijntje met vrienden, bijvoorbeeld bij een BBQ. Eens per jaar ben ik ook te vinden onder de zotten tijdens carnaval.

Mijn belangrijkste uitgangspunten als therapeut zijn dat iedereen gelijkwaardig is, ik iedereen probeer te begrijpen vanuit de intentie en iedereen van belang is. Ik ben een no-nonsense therapeut die zich 15 jaar heeft gericht op het trainen en coachen van bedrijven en individuele therapie. Naast mijn praktijk geef ik ook les aan de HBO toegepaste psychologie.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan verbetering in jouw leven.